Ciulama de ciuperci cu mămăligă |
1 kg ciuperci
1-2 cepe
800 ml lapte
3-4 linguri ulei
sare
3-4 linguri făină
piper
1legatură mărar și1 de pătrunjel
1 cubuleţ unt
800 ml lapte
3-4 linguri ulei
sare
3-4 linguri făină
piper
1legatură mărar și1 de pătrunjel
1 cubuleţ unt
PREPARARE
Se curăţă ciupercile de pieliţe şi se spală bine în câteva ape. Se toacă bucăţi potrivite şi se freacă cu sare.
Se pune ulei într-o tigaie şi se pune ceapa la călit după care se adaugă ciupercile să se călească în sucul lor. Cât stau pe foc, nu se adaugă nicio picătură de apă ca să nu le înmoaie.
Se curăţă ciupercile de pieliţe şi se spală bine în câteva ape. Se toacă bucăţi potrivite şi se freacă cu sare.
Se pune ulei într-o tigaie şi se pune ceapa la călit după care se adaugă ciupercile să se călească în sucul lor. Cât stau pe foc, nu se adaugă nicio picătură de apă ca să nu le înmoaie.
După ce s-au călit ciupercile, se potrivesc cu sare şi piper, cât este nevoie, şi se pune făina cernută şi laptele călduţ puţin câte puţin, să nu facă cocoloaşe.
Se lasă să fiarbă cinci minute, amestecându-se continuu şi, la sfârşit, se adaugă mărarul și pătrunjelul tocat mărunt şi un cubuleţ de unt. Se serveşte cu mămăliguţă caldă.