Ciorbă de Perișoare - Romanian meatball soup

Ciorbă de Perișoare


Mod de preparare

Curatam legumele de coaja. Tocam ceapa marunt. Dam morcovul si telinape razatoarea mica.
Intr-o oala punem la incins uleiul. Cind uleiul este bine incins, punem ceapa la calit. Cind ceapa devine sticloasa, punem boiaua de ardei, amestecam bine si stingem repede, ca sa nu se arda, cu vinul, amestecam bine si punem peste morcovul, telina si ardeiul gras taiat cubulete (cine vrea poate pune si o rosie mai mare taiata cubulete), amestecam bine si lasam sa fiarba la foc mic pentru circa 5 minute (pentru a se amesteca aromele). Dupa care punem circa 4 litri de apa, acoperim cu un capac si lasam sa dea in clocot, la foc potrivit. 


Meniul zilei

Meniul zilei
Intre timp amestecam carnea cu oul si orezul (cine vrea poate sa puna in amestec si putina ceapa), o codimentam dupa gust cu sare si piper. Apoi ne ungem pe miini cu putin ulei si incepem sa facem bilute (perisoarele) mici sau cine vrea le poate fece si mai mari.






 Cind ciorba da in clocot, incepem sa punem inauntru perisoarele una cite una. Acoperim din nou cu capacul si lasam sa fiarba pina cind carnea din perisoare este fiarta (dupa circa 40 de minute de fiert, scoatem o perisoara si incercam daca este fiarta. Daca mai trebuie mai lasam sa fiarba). Cind perisoarele sunt fierte, adaugam patrunjelul, 1 1/2 linguri de Vegeta, patrunjelul, amestecam usor, potrivim de sare (sa nu uitam ca Vegeta este sarata) si piper, mai lasam sa dea un clocot la foc mare si ciorba este gata.