Pastrama de oaie este o mancare de consumat toamna, cu un pahar de tulburel!
Ingrediente
carne de oaie tanara;
sare grunjoasa;
Condimente: cimbru, rozmarin, busuioc, ienibahar; boia, piper.
Pastramă de oaie |
carne de oaie tanara;
sare grunjoasa;
Condimente: cimbru, rozmarin, busuioc, ienibahar; boia, piper.
Mod de Preparare
Carnea se scurge bine de sange, se spala si se usuca putin; se freaca apoi bine cu cimbru si cu celalalte condimente; se cerne bine cu sare, se pune intr-un vas, de preferinta de lemn, si se tine in saramura pe care o lasa intre 2-4 zile (mai putin daca e frig), intorcandu-se de trei ori pe zi; se atarna in vant o zi, sa se usuce putin, dar nu mult, cat sa ramana frageda; se poate si afuma; se pastreaza rulata, sa tina un pic de zeama; se frige pe carbuni, la gratar. Dar merge si cruda, cui ii place!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu