Cuib de viespe


Pentru aluat avem nevoie de:
10 linguri ulei, 30 linguri lapte dulce, 4 linguri zahar, un cub drojdie, coaja de lamaie, 2 galbenusuri, 700 gr. faina.
Pentru umplutura ne trebuie: 200 gr nuca macinata, 5 linguri zahar pudra,1 esenta de rom.
Pentru glazura:10 linguri miere de albine



Prajitura cuib de viespe cu nuca si miere de albine este delicioasa. Pentru prepararea acestei prajituri se incalzeste laptele si uleiul, se toarna intr-un vas, se adauga zaharul, drojdia, coaja de lamaie si se lasa sa de dizolve. Se aduga faina pentru un aluat potrivit de tare si se lasa sa creasca la caldura. 

Nuca macinata se amesteca cu romul si zaharul pudra. Se intinde aluatul intr-o patura de 1 cm grosime, se presara nuca si se ruleaza ca la cozonac.Se taie apoi bucati de 1-2 cm care se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Se dau la copt pentru 20 de minute la foc potrivit. Cand s-au copt, se scot si se ung cu miere de albine.