Mărtaș de hrean !


meniul zileiIei hârlețu, meri pă mălăină ori în fundu grădinii șî caț hrean pîntre vejii, de ai noroc să nu sie îndețat și omăt i bine, de nu i chinui oliac.

După aceie, meri la marhă în grajd, o legi de iesăle să nu te împroște, legi șî coda să nu te înfoce și mulgi marha în doniță, cu jăditele...meri în cas, pui laptile a prinde șî culegi groștioru.

Aduci lemne din coleșnă, bagi lemne pă foc șî prjăști oliac hrianu, stingi cu lapte, pui groștioru și apoi pui oliac de fărină ondulată, cât să sie mai grouț, sare după cum vrei să te încorde șî mestici până îț zine acru...după ce ai gătat cușăiești și mai pui una alta de mai tre (sare, tiperi, sare șî sare) și api poț întinjă în mărtaș pecia...iooooooi k mni fome amu !!!