Costite de porc cu cartofi prajiti

Reteta este de la Zsolt Gonda. Multumesc mult!


Pentru preparare iti trebuie:
10 gr usturoi
10 gr ceapa
5 gr boia de ardei
200 gr cartofi
10 gr sare
300 gr ulei de floarea soarelui
20 gr ardei gras
5 gr piper macinat
200 gr costita de porc
10 gr condiment de porc cu chimen

Instructiuni de preparare pentru friptura de costite de porc cu cartofi prajiti:


Costitele se taie pe lung pe langa os. 

Se face un amestec de condimente din  sare, piper si condimentul de porc cu chimen. Cu astea se ung costitele si se lasa cam o jumatate de ora sa stea la macerat, se mai inteapa carnea langa os in cateva locuri sa patrunda bine aromele, dupa care se aseaza intr-o tava. 


Printre costite se pun ardeii, ceapa si usturoiul. Se acopera tava cu o bucata de folie de aluminiu si se introduce in cuptor la temperatura mare. Se lasa sa se coaca sub folie. Cand este facut,  adica e carnea moale, se ia folia jos si se baga inapoi in cuptor sa se rumeneasca.


Cartofii se curata, se spala si se taie de cartofi prajiti, se pune ulei la incins si se pun cartofii la prajit. 

Cand sunt prajiti se servesc cu costita!!