Pastrav la ceaun

Reteta aceasta mi-a dat-o un vanator. El mi-a zis ca pastravului ii place apa rece si uleiul fierbinte!
Vreau sa va spun ca e cel mai bun peste pe care l-am mancat vreodata!

Dar cum se prepara?
Mai intai se curata pastravul bine, inclusiv de branhii. Capul nu se taie.
Se spala cu simt de raspundare, dupa care se sareaza bine. Aici nu aveti cum sa gresiti, pentru ca pastravul isi ia sare doar cat are nevoie.
Se face un ameste de condimente din sare, piper, boia dulce si orice va mai place.
Se condimenteaza bine.




 Se tavaleste pestele prin faina. Atentie! Exista un secret: nu se da cu faina prin interior deloc, altfel se va coace nu se va praji!




 Se pune in ceaun ulei cat mai mult, care se incinge foarte tare, cat mai tare.



 Se arunca in uleiul incins pastravii si se tin maxim 5 minute, pana devin crocanti.






Si iata rezultatul final. O nebunie!!!


Va garantez ca nu mai aveti nevoie de nici o garnitura in afara de un mujdei gros.
Mujdeiul recomand sa fie facut cu mustar si boia dulce.