Para in vin si trasa in ciocolata


desert
Reteta este de la Zsolt Gonda. Multumesc mult!

Pentru preparare iti trebuie:
5 buc. pere
100 gr ciocolata menaj neagra
5 gr scortisoara
200 gr vin rosu
100 gr zahar
30 gr ciocolata menaj alba
2 buc. baton vanilie

Instructiuni de preparare :

Se pun 2 litri de apa, 200gr de vin, zaharul, batoanele de vanilie taiate bucati mici si scortisoara la fiert in care se adauga perele si se lasa la fiert. Cand perele s-au inmuiat, le scoatem si le lasam la racit. Perele ar fi bune sa fie cat mai lunguiete!

Intr-un vas adanc si nu foarte lat se pune ciocolata de menaj cu laptele si uleiul. Uleiul il punem sa fie mai lucios la topit, dar sa fie destul de tare ciocolata sa nu curga ca altfel nu se lipeste de para. Para sa fie uscata inainte de a o scufunda in ciocolata. Dupa ce le-am scufundat in ciocolata, le asezam pe o tava din plastic, separat topim ciocolata alba tot asa cu lapte si putin ulei si cu asta stropim perele.

Putem orna cu diverse fructe dar si cu cacaua presarata peste un cutit si furculita.