Rondele de somn |
Somnul este pestele cel mai usor de recunoscut dupa gura mare, larg deschida si mustatile lungi.
Carnea de somn este o carne grasa si dulce, cu putine oase, care este cel mai mult gatita pe gratar sau la cuptor, insa somnul poate si gatit si fiert sau prajit. Dintre modurile de prajire cel mai des este dat prin faina, malai si oua, apoi introdus in baia de ulei.
Spalam bine somnul.
Taiem apoi fileurile de somn si le portionam.
Le saram si le lasam la rece pentru o ora.
Punem uleiul la incins.
Bucatile de file de peste le dam prin faina amestecata cu boia, apoi le prajim in uleiul incins pina se rumenesc frumos pe ambele parti.
Cand sunt gata le scoatem pe un servet absorbant.
Curatam cateii de usturoi, ii dam prin presa , apoi punem putina sare si o lingura cu ulei si invartim repede cu o lingurita pina se face o pasta ca si maioneza. Adaugam putin cate putin apa minerala si mujdeiul este gata.
Servim bucatile de somn alaturi de mujdeiul de usturoi.