Sos de gogoşari

Sos de gogoşari

Acest sos se potriveşte de minune la orce preparat din carne. 
Reţeta o stiu de la mama.

INGREDIENTE

30 de gogoşari roşii, potrivit de mari
1 borcan de 400 g bulion
1 borcan cu 400 g de zahăr
400mi oţet din vin
400 ml ulei
sare, după gust
piper boabe
frunze de dafin

MOD DE PREPARARE

După ce ai spăat gogoşarii, curăţă-i de seminţe şi taie-i sub formă de lamele. 

Într-cratiţă mai mare, amestecă bulionul, zahărul, uleiul şi oţetul, adaugă sare după gust, piper şi foi de dafin.

Când amestecul începe să clocotească, adaugă feliile de gogoşari şi lasă pe loc potrivit 30 de minute. 

Amestecă uşor, dar continuu. Pune salata fierbinte în borcae şi închidele ermetic imediat. Lasă-le să se răcească sub o pătură.

Un comentariu: