Cartofi 6 buc
Ceapa 1 buc
Morcovi 2 buc
Telina 1/2 buc
Patrunjel radacina
Pastarnac
Adei gras 1 buc
Optional:
Ou
Iaurt (smantana)150ml
Ulei
Mod de preparare:
Zazavatul se taie cubulete si se caleste usor pentru a capata o crusta; odata puse in apa fierbine, legumele ii vor da acesteia o savoare deosebita.
Se taie cartofii si se adauga in apa cu zarzavat, insa doar dupa ce acesta fierbe un pic.
Se realizeaza un liezon (amestec cu care se drege ciorba) din iaurt sau smantana si galbenus de ou, pe care le amestecam cu un tel.
In momentul in care zarzavaturile si cartofii sunt fierti, se ia oala de pe foc, si cu ajutorul unui polonic se pune ciorba in vasul in care am realizat liezonul si se amesteca usor cu telul pentru a se omogeniza. Nu se toarna liezonul direct in ciorba pentru ca aceasta se va taia.
Se toaca tarhonul sau nu si se adauga in ciorba.