Chiftelute |
Ingrediente:
1/2 kg carne, 2 felii paine, 1 ceapa, 3-4 catei de usturoi, 1 ou, piper, sare, o legatura de patrunjel sau marar, ulei.
1/2 kg carne, 2 felii paine, 1 ceapa, 3-4 catei de usturoi, 1 ou, piper, sare, o legatura de patrunjel sau marar, ulei.
Mod de preparare:
Chiftelele se pot prepara din carne de pui, din carne de porc slaba sau mai grasa, din peste sau amestecata cu carne de vitel, vita.
Carnea se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu painea muiata putin in apa si apoi stoarsa bine si impreuna cu ceapa tocata. La acest amestec se adauga oul intreg, piper dupa gust, o jumatate de lingurita de sare, usturoiul tocat marunt si se amesteca bine.
Pe blatul de lucru sau pe o foaie de celofan se pun o lingura de faina sau pesmet si se formeaza chiftele rotunde sau turtite dupa preferinta. Dupa ce s-au pregatit toate chiftelele, se incalzeste uleiul cateva minute si apoi la foc mediu se prajesc chiftelele aproximativ 10 minute pe fiecare parte. Cand sunt gata se scot imediat.
Se servesc cu garnitura de legume, salata, piure de cartofi, sosuri.
Pe blatul de lucru sau pe o foaie de celofan se pun o lingura de faina sau pesmet si se formeaza chiftele rotunde sau turtite dupa preferinta. Dupa ce s-au pregatit toate chiftelele, se incalzeste uleiul cateva minute si apoi la foc mediu se prajesc chiftelele aproximativ 10 minute pe fiecare parte. Cand sunt gata se scot imediat.
Se servesc cu garnitura de legume, salata, piure de cartofi, sosuri.