Sos de usturoi cu smantana |
Sosul cu smantana si usturoi este un sos alb, care are aspectul maionezei si poate fi folosit ca dressing pentru salate, ca sos pentru cartofi, fripturi sau pentru peste. Poate, de asemenea, sa inlocuiasca cu succes maioneza.
- o capatana de usturoi
- 200 ml smantana
- ulei, sare
- o legatura patrunjel
Este un sos extrem de delicios care se potriveste oricarei fripturi pe care alegi sa o faci. De aceea, pot spune ca este unul dintre cele mai bune sosuri pe care le-am incercat. Cat despre mirosul usturoiului, merita suportat pentru un asemenea deliciu.
Cureti usturoiul si il pisezi foarte bine ca pentru mujdei, apoi adaugi putina sare si putin ulei si freci pana obtii o pasta si totul se omogenizeaza. Adauga apoi si smantana si continua sa amesteci. Toaca verdeata si adauga cam jumatate din cantitatea pe care ai obtinut-o, pentru a nu fi prea multa apoi.