Salată orientală

salată orientală
Salată orientală
O reteta simpla si o salata care poate fi preparata in orice anotimp: salata orientala.

Ingrediente

1/2 kg de cartofi
100 ml ulei
25 ml otet
300 g masline fara samburi
un ardei gras
2 cepe (verzi sau uscate)
4 oua
o legatura de marar
sare, piper

Mod de preparare
Se spala cartofii si se pun la fiert. Dupa ce au fiert, cartofii se taie in 8 bucati.


Cat timp se fierb cartofii, se spala si se taie ardeiul (in fasii, apoi in 2-3 parti) si ceapa (solzisori, daca e uscata). Maslinele fara samburi se taie in rondele (se pot cumpara si gata taiate, dar sunt un pic mai scumpe). Ouale se fierb pana se intaresc. Apoi se indeparteaza galbenusul, iar albusul rezultat se taie in 3-4 bucati.Se poate adăuga tăiat în sferturi.

Toate ingredientele se amesteca, dar cu grija, in asa fel incat cartofii sa nu se faramiteze. Se asezoneaza salata cu ulei si otet si se potriveste pentru gust cu sare si piper. La final se adauga mararul. Se poate servi pe loc sau puteti pune salata orientala la frigider si sa o serviti mai tarziu.

Foarte important: adaugati uleiul si otetul cat timp cartofii sunt calzi inca, pentru ca acestia sa poate fi patrunsi si de ulei, si de otet.

Se servește ca atare sau ca și garnitură la carne.