Meniul zilei - Fasole verde cu usturoi

fasole verde cu usturoi
Fasole verde cu usturoi și friptură
Ingrediente:

- 1 kg fasole fideluta
- 4 - 5 catei de usturoi
- 3 - 4 linguri ulei
- sare

Preparare:

Spalam fasolea, o curatam de codite si rupem pastaile daca sunt prea lungi . Punem la fiert o oala cu 2-3 litri de apa si o lingurita de sare.

Cand apa fierbe punem fasolea si o oparim 10 minute, cat sa ramana putin crocanta. Dupa ce a fiert fasolea, o lasam sa se scurga si sa se racoreasca.

Facem un mujdei din usturoi, ulei si sare pe care il amestecam cu fasolea. Stoarcem zeamă de lămâie după gust.


Pregatita in acest fel, fasolica este foarte buna atat calda cat si rece, iar 100 de grame au doar 50 de calorii.

Se poate servii ca și garnitură la fripturi sau ca atare.
Ffasole verde cu usturoi


Fasole verde cu usturoi și bacon