Tochitură cu mămăligă

Ingrediente:
Rețetă de Tochitură cu mămăligă
Tochitură cu mămăligă
– carne de porc mai grasa 1 kg
– cimbru uscat 1 lingura rasa
– boia de ardei iute 1 lingurita (rasa sau cu varf, dupa cat de iute va place)
– boia de ardei dulce 1 lingurita
– ulei de floarea-soarelui 4 linguri
– vin alb 200 ml
– usturoi 1 capatana mare
– dafin 3 foi
– sare, piper macinat
- malai,
- muraturi

Taiati carnea de porc bucatele si incingeti uleiul intr-o tigaie mare. Prajiti afumatura (bucatele) si carnea. Cand bucatile de carne s-au rumenit pe toate partile, puneti vinul alb, dati focul mai mic si lasati-le sa se patrunda (acoperiti, eventual, tigaia). Adaugati carnatii (rondele). Dupa alte cateva minute, puneti cimbrul, dafinul si cele doua feluri de boia. Amestecati foarte bine. Daca vi se pare prea uscata tochitura, adaugati jumatate de cana de apa fierbinte. Puneti usturoiul (feliute), sare si piper macinat.
Mai lasati cateva minute, dupa care opriti focul. Serviti tochitura cu mamaliga. 
Puneti pe masa si muraturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu