Cum sa prepari sarmale perfecte - Stuffed Cabbage


reteta sarmale

INGREDIENTE SARMALE IN FOI DE VARZA MURATA:
1 – 1,5 kg. de carne de porc (gata tocata sau puteti sa o tocati voi)
1 – 1,5 kg. varza murata (sau chiar ceva mai multa, in functie de calitatea foilor)
2 – 3 cepe
50 de ml. de ulei
150 de ml. de orez 
3 foi de dafin
4-5 crengute de cimbru
1 legatura de marar verde

un ciolan afumat, bucati de costita cruda sau afumata



3-4 linguri de bulion de rosii, in cazul in care varza nu e prea acra


Sarmale




PREPARARE SARMALE IN FOI DE VARZA MURATA:

1. Varza se deface în foi, se spală, se lasă la desărat şi dezacrit, dacă e nevoie, apoi se curăţă de cotoare şi se aşază foile bune pe un platou. Ce nu merge la umplut se toacă fideluţă.




 2. Ceapa tocată mărunt se căleşte puţin într-o tigaie încinsă cu ulei, se adaugă orezul spălat bine în apă caldă şi scurs, se călesc împreună 1-2 minute amestecând continuu, apoi se adaugă 2-3 linguri pastă de tomate şi se stinge totul cu 1 pahar de apă. Se lasă să fiarbă descoperit până începe să se umfle orezul, iar sosul scade. Se lasă la răcit, iar apoi se amestecă bine cu carnea tocată, sare, piper, cimbru, boia dulce.

3. Se umple fiecare foaie cu câte o linguriţă de compoziţie şi se rulează uşor sarmalele, astfel încât să nu se desfacă la fiert.






4. Varza tocată se amestecă bine cu o lingură ulei, cu restul de pastă de tomate şi condimentele.

5. Într-o cratiţă cu fundul mai gros, se aşază mai întâi un strat de varză tocată, apoi se aranjează sarmalele în straturi, lăsând la mijloc un gol circular, care se umple cu varză tocată. Deasupra se presară varză tocată. Se toarnă 2-3 pahare cu apă încălzită, se acoperă cratiţa cu un capac potrivit şi se pun la fiert la foc mic. Se lasă câteva ore, răsucind din când în când cratiţa, ca să nu se prindă sarmalele de fund şi să se afume.






6. Când sunt fierte, se dau la cuptor să se rumenească frumos. Se servesc calde sau reci, cu smântână.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu