1 crap mare
2 cepe medii
5 rosii medii
1 capatana de usturoi
5 linguri pasta de tomate
500 ml vin
Sare si piper dupa gust
Ulei
Lamaie
Mod de preparare:

Curatam si taiem solzi mari ceapa. Spalam rosiile si le taiem cubulete.
Curatam cateii de usturoi si ii dam pe razatoarea mica.
Intr-o tigaie punem putin ulei, adaugam ceapa si o lasam la calit.
Cand ceapa a devenit rumenie, adaugam rosiile si lasam totul la calit inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Adaugam si usturoiul curatat si dat pe razatoarea mica, condimentam cu sare dupa gust, adaugam si 5 linguri de pasta de tomate, amestecam si lasam sa mai fiarba 5 minute.
Dupa 5 minute, incepem sa pisam compozitia, cu blenderul vertical, pana obtinem un sos.
Adaugam vinul, amestecam si mai lasam sa fiarba alte 2 – 3 minute.
Dupa ce avem totul pregatit, luam o tava incapatoare (in care sa ne incapa pestele), punem in ea cativa stropi de ulei, adaugam sosul pregatit inainte, dupa care asezam pestele peste sos. Peste peste mai putem adauga 4-5 felii de lamaie. Lasam pestele la cuptor pentru 35-40 minute, dupa care il scoatem pe un platou intins iar sosul il turnam pe langa el. Aceasta reteta nu este complicate deloc. Va recomand sa o incercati, este delicioasa, atat pestele cat si sosul au un gust absolut minunat.