1 crap mare
2 cepe medii
5 rosii medii
1 capatana de usturoi
5 linguri pasta de tomate
500 ml vin
Sare si piper dupa gust
Ulei
Lamaie
Mod de preparare:
Curatam bine crapul, il spalam, il il taiem felii, il condimentam cu sare si piper dupa gust si il ungem cu putin ulei. Taiem cateva feliute de lamaie si le punem peste crap.
Curatam si taiem solzi mari ceapa. Spalam rosiile si le taiem cubulete.
Curatam cateii de usturoi si ii dam pe razatoarea mica.
Intr-o tigaie punem putin ulei, adaugam ceapa si o lasam la calit.
Cand ceapa a devenit rumenie, adaugam rosiile si lasam totul la calit inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Adaugam si usturoiul curatat si dat pe razatoarea mica, condimentam cu sare dupa gust, adaugam si 5 linguri de pasta de tomate, amestecam si lasam sa mai fiarba 5 minute.
Dupa 5 minute, incepem sa pisam compozitia, cu blenderul vertical, pana obtinem un sos.
Adaugam vinul, amestecam si mai lasam sa fiarba alte 2 – 3 minute.
Dupa ce avem totul pregatit, luam o tava incapatoare (in care sa ne incapa pestele), punem in ea cativa stropi de ulei, adaugam sosul pregatit inainte, dupa care asezam pestele peste sos. Peste peste mai putem adauga 4-5 felii de lamaie. Lasam pestele la cuptor pentru 35-40 minute, dupa care il scoatem pe un platou intins iar sosul il turnam pe langa el. Aceasta reteta nu este complicate deloc. Va recomand sa o incercati, este delicioasa, atat pestele cat si sosul au un gust absolut minunat.