Papricas de iepure la ceaun


Ingrediente :
1 iepure intreg, marinata ( 3 morcovi 1 radacina de patrunjel, 1 telina, 2 cepe, 4 linguri de untdelemn, 1 pahar cu vin, 1 pahar cu apa,boabe de piper si ienibahar, 2 foi de dafin, sare, rosii), 3 linguri de smantana, 1 lingura de faina.

Preparare :
Se pregateste intai marinata din morcovi patrunjel, telina, ceapa taiata solzisori, boabe de piper si ienibahar, dafin, sare,roiile taiate rondele, vin si 1 pahar de pahar de apa.
Toate legumele taiate feliute subtiri se pun impreuna cu mirodeniile, vinul si apa la fiert.
Dupa 2-3 clocote, marinata se toarna fierbinte peste carnea de iepure.
Se lasa 1 zi in acest bait.
Apoi se scoate carnea, se spala si se pune intr-un ceaun cu untdelemn incins, se intoarce pe ambele parti, dupa care se acopera cu legumele din marinata, se lasa sa fiarba inabusit si se adauga di marinata putin cate putin pana se inmoaie carnea.

Iepurele din imagini a fost calcat cu masina pe autostrada !!!