Spaghete bolognese


Va provoc cu o reteta delicioasa de spaghete bolognese din: spaghete, carne tocata de vita, bacon, rosii, sos de rosii, vin rosu sec, parmezan, busuioc, piper si ulei.









Ingrediente:
300 g spaghete
250 g carne tocată de vită
4 felii de bacon afumat
2 roşii
250 ml apă
sos de rosii
1 ceşcuţă cu vin roşu sec
50 g parmezan ras
10 ml ulei de măsline
busuioc
piper
ulei

Preparare:
Se taie baconul mărunt şi se rumeneşte în puţin ulei. Se adaugă apoi carnea de vită. Lasă să se înăbuşe în zeama pe care o lasă carnea, pune roşiile decojite şi tăiate cubuleţe, toarnă vinul şi apa în care ai pus si sosul de rosii.

Se potriveste gustul de piper si lasa pe foc mic pana ce scade sosul, iar carnea este fiarta. La final se imbogateste aroma cu putin busuioc. Separat, se fierb spaghetele in apa cu un putina sare si o lingura cu ulei, ca sa nu se lipeasca. 
Scurge-le si repartizeazale in farfurii. Pune deasupra sosul de carne si presara parmezan ras.