Cordon Bleu

meniul zilei cordon bleu
Pentru preparare ai nevoie de:
150 gr piept de pui

30 gr cascaval
50 gr sunca presata
1 buc. oua
10 gr sare
200 ml ulei de floarea soarelui
50 gr faina alba
100 gr pesmet
5 gr piper macinat
5 gr condiment de pui

Instructiuni de preparare pentru cordon bleu:

Pieptul de pui se bate subtire, se condimenteaza cu sare, piper si condimentul de pui si se umple cu cascavalul ras si cu sunca taiata marunt. Dupa aceasta, se ruleaza si se inchide la capete ca la prajit sa nu curga cascavalul, se da prin faina, dupa care prin ou batut si prin pesmet. In pesmet se strange bine sa nu se desfaca .


Se pune uleiul la incins si se pune carnea la prajit. Uleiul sa nu fie foarte incins ca altfel prinde doar culoare dar la mijloc nu va fi facuta carnea. Temperatura uleiului ar trebui sa fie intre 150-si 170 de grade. Ideal ar fi in fripteoza. 
Cand e prajita carnea,  se taie oblig in doua sau in trei bucati si se aseaza pe o farfurie si se presara cu cascaval ras.
Se poate servi cu diverse garnituri.

Reteta a fost trimisa de Zsolt Gonda.