Cotlet cu slanina, orez si ciuperci


Reteta este de la Zsolt Gonda. Multumesc mult!


orez cu ciuperciIngrediente:
30 gr unt
50 gr ciuperci
200 gr cotlet de porc
20 gr sare
30 gr ulei de floarea soarelui
5 gr piper macinat
10 gr pasta de ardei dulce
50 gr smantana de gatit
10 gr condiment de porc cu chimen
50 gr slanina afumata
100 gr orez
5 gr gogosari


Mod de preparare:  

Se taie doua bucati de cotlet mai gros, se face loc cu un cutit in cotlet unde se condimenteaza foarte bine cu sare, piper si condimentul de porc, chimen. 

Se umple cotletul cu slanina afumata, se aseaza pe o tava, se acopera cu folie si se introduce in cuptor la foc moderat pana se patrunde bine carnea.
Dupa ce sa patruns, se ia jos folia si se baga inapoi pâna se rumeneste putin.
Intr-o tigaie se pune kaizer la prajit si se mai adauga o lingura de faina se prajesc impreuna si se stinge cu smantana de gatit. Se adauga pasta de ardei si se potriveste de sare. Se da un clocot pana se ingroasa.Cand s-a ingrosat se pune peste cotlet.

Intro cratita se pune ceapa taiata marunt si se caleste in ulei. Se adauga ciuperci, gogosarul si orezul. Se prajeste impreuna vreun minut dupa care se lasa apa peste el sa fiarba. Cand e aproape fiert, se ia dupa foc si se acopera sa se umfle orezul. Se aseaza pe o farfurie langa cotletul umplut cu slanina.