Papanasi cu gem si smantana

desert
Reteta este de la Zsolt Gonda. Multumesc mult!


Pentru preparare iti trebuie:

500 gr branza de vaci
50 gr smantana
1 lingurita bicarbonat de sodiu
2 buc. oua
0,5 buc. lamaie
120 gr zahar
300 gr faina alba
2 buc. zahar vaniliat
1 lingura gris
50 gr gem de afine
10 gr sos de fructe



Instructiuni de preparare pentru papanasi cu gem si smantana:


Intr-un vas inalt se pune branza de vaca, se pune faina, grisul, zaharul, zaharul vanilat, ouale intregi, bicarbonatul de sodiul stins cu zeama de la o jumatate de lamaie si coaja razuita.

Se amesteca toate sa obtinem un aluat destul de tare. Daca aluatul este moale, se mai poate pune o lingura de gris si lasam sa stea vreo 30 de minute dupa care formam cercuri si bilute cat un sfert de ou.
  
Punem la prajit in balta de ulei incins. Cand se ridica deasupra uleiului, inseamna ca este facut, se aseaza pe o farfurie si se pune gemul in mijlocul cercului, peste gem se pune biluta si peste tot se pune smantana si se stropeste cu sosul de fructe. 

Se poate orna cu diverse fructe.