Muschiulet de porc cu sos de gutui

Reteta primita de la Zsolt Gonda

Ingrediente:
150 gr muschiulet de porc
10 gr sare
2 linguri zahar
20 gr ulei de floarea soarelui
2 linguri faina alba
3 gr nucsoara
3 gr piper alb
5 gr condiment de porc cu chimen
3 buc.gutui, mere



Instructiuni pentru preparare:

Muschiuletul se taie in doua sau trei bucati, se condimenteaza cu sare, piper si condiment de porc, cu chimen si se prajeste pe gratar. Gutuile se razuiesc pe razatoarea mare si se pun la fiert cu apa si putina sare, apa cat sa treaca peste merele rase. Intr-o tigaie se pun 2 linguri de faina si 2 linguri de zahar cu putin ulei la prajit pana zaharul se caramelizeaza si se stinge cu zeama in care a fiert gutuile. Se pun si din gutuile rase ca sa obtinem un sos grosut si se adauga nucsoara, se potriveste de sare.
La servire se pune muschiuletul pe o farfurie si se stropeste cu sosul obtinut.