Frigărui |
Cauţi o gustare delicioasă şi rapidă pentru ieşirile cu prietenii?
Pregăteşte aceste frigărui cu legume sau mâncare pe băț,– uşor de preparat şi apreciate de toată lumea.
Cum se prepară?
Se face un amestec din piper, sare, ulei si Delikat. In acest amestec se pun bucatile de carne taiate cubulete si se tin la macerat atat cat dureaza pregatirea legumelor.
Legumele se taie in bucati patrate. Se foloseste un bat pentru frigarui pe care se pune o bucata de ceapa, carne , gogosar, carne, dovlecel, carne, rosie, carne si tot asa pana se tremina o frigaruie.
Se repeta operatia pana se realizeza toate frigaruiile .
Daca le facem la gratarul din curte, punem betele la inmuiat, in apa rece, pentru 30 de minute. In acest fel, le protejam de caldura puternica emanata de carbuni sau lemne.
In cazul in care le facem in bucatarie, sarim peste acest pas.Le prajim pe gratarul incins foarte foarte bine.
Inainte cu 5 minute de-a le scoate de pe gratar, le stropim cu foarte putina apa calduta. Vor capata un aspect caramelizat.
Le servim calde. Sunt foarte bune!