Oua umplute |
Este o reteta clasica de oua umplute. Desigur va puteti folosi imaginatia sa le ornati fantezist.
Este un aperitiv usor de facut cu care nu dati gres niciodata.
Ingrediente:
- oua
- 1 ou crud pt. maioneza
- ulei pt. maioneza
- un pate de ficat de porc sau pasare 200 g (de buna calitate)
- sare, piper dupa gust
Se fierb ouale tari si se lasa la racit in apa rece. Pana cand ouale se racesc, preparam maioneza dupa metoda clasica. Adica separam galbenusul de albus. La galbenus adaugam o lingurita de mustar, apoi cate putin ulei in timp ce mixam cu mixerul sau lingura de lemn. Continuam sa mixam si sa adaugam cate putin ulei pana cand obtinem cantiatea dorita. Nu uitati ca la final sa adaugati sare dupa gust in maioneza.
Taiem ouale fierte in doua si scoaltem galbenusurile. Asezam jumatatile de ou pe o farfurie. Galbenusurile le amestecam cu pateul si 2 linguri de maioneza. Condimentati amestecul cu sare si piper dupa gust. Umpleti jumatatile de ou cu acest amestec si apoi ornati cu maioneza. Maioneza se poate aseza si sub ouale umplute, ca si un sos.