Pastravi cu cartofi |
Eviscerăm peştele, îl curăţăm şi îl spălăm în apă rece.
Dăm un praf de sare mare într-o tigaie teflonată o lăsăm să se încingă la foc potrivit şi punem peştele la copt. Dacă tigaia este bună peştele nu se va prinde şi îl întoarcem după circa 8-10 minute. În cca 20 de minute este gata.
Se curăţă cartofii de coajă, se spală și se pun la fiert întregi, timp de 40 minute într-o cratiță. După ce sunt fierți, se scurg și se lasă puțin la răcit.
Se taie rondele sau cubulețe şi se adaugă untul, porționat în bucăți mici, peste care se adaugă mărarul tocat mărunt, ierburile de Provence, sarea și piperul negru.
Când sunt gata se servesc cu felii de lămâie, cartofi natur sau garnitură de orez, asezonată cu salată de varză albă sau roșie, însoțit de un pahar de vin alb demisec sau sec după preferințe.