Varza calita cu afumatura

Varză călită cu afumatură
Varză călită cu afumatură
Tocati varza fideluta, o asezati intr-un lighean mai mare si o frecati cu o lingura de sare. Aceasta etapa este foarte importanta. 
Taiati carnea bucati si o puneti la prajit in ulei, in vasul in care doriti sa preparati carnea.
Tocati ceapa solzisori, ardeiul cubulete si le caliti impreuna cu carnea. Adaugati treptat varza amestecand pentru a se cali si ea in ulei.






Puneti rosiile in bulion, o cana de apa si lasati sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand.

Aveti grija sa nu se lipeasca. Daca scade prea mult, mai puteti adauga putina apa calda. Spre sfarsit, puneti boabe de piper, o crenguta de cimbru, foi de dafin si o lingura de bulion, atat pentru gust cat si pentru o culoare placuta.

In cazul in care carnea e mai slaba, puteti pune mai mult ulei. Daca este grasa isi va lasa si ea grasime. Pe timp de iarna se poate folosi si varza acra in loc de cea dulce.