Ingrediente:
* 9-10 ardei mijlocii
* 100 g orez
* 600 g carne tocata
* 1 ceapa
* 1 ou (optional)
* 5-6 rosii sau 2-3 linguri pasta de rosii sau 300 ml suc de rosii
* 1 lingurita boia dulce
* 1 lingurita zahar
* 2 linguri faina (optional)
* ulei
* 2 lingurite sare
* 1 lingurita piper
Preparare:
Ardeii se spala si se curata de cotoare (eu pastrez si cotorul pe care-l curat de seminte si-l folosesc ca si capacel). Orezul se spala in mai multe ape. Ceapa taiata marunt se caleste in putin ulei pana ce devine translucida. Se adauga orezul langa ceapa si se mai lasa pe foc inca un minut. Ceapa si orezul se adauga la carne si se amesteca bine cu oul crud (daca folositi). Se condimenteaza cu sare, boia si piper - dupa gust.
Ardei umpluti |
* 100 g orez
* 600 g carne tocata
* 1 ceapa
* 1 ou (optional)
* 5-6 rosii sau 2-3 linguri pasta de rosii sau 300 ml suc de rosii
* 1 lingurita boia dulce
* 1 lingurita zahar
* 2 linguri faina (optional)
* ulei
* 2 lingurite sare
* 1 lingurita piper
Preparare:
Ardei umpluti |
Ardeii se umplu cu amestecul rezultat, nu se indeasa prea tare ca sa nu iasa la fierbere si sa nu fie tari.
Apoi ardeii se aseaza in oala in picioare cu baza in sus. Se adauga apa cat sa acopere ardeii. Se pune capacul si se fierbe la foc mic pana se face carnea si orezul - aproximativ o ora este suficient.
Intr-o tigaie se pun 2 linguri de faina si ulei si se amesteca la rece pana nu mai sunt cocoloase de faina. Se pune apoi pe foc pana se face chiar un pic maroniu. Nu uitati sa amestecati mereu! Se adauga rosiile decojite si taiate marunt / pasta de rosii / sucul de rosii si se tine pe foc inca 5 minute. Apoi se adauga zeama de la ardei putin cate putin si amestecand mereu ca sa nu se faca cocoloase. Daca totusi vedeti ca s-au format cocoloase la sfarsit strecurati sosul si gata. Adaugati o lingurita de zahar (sau mai mult daca va place mai dulce) si lasati sa dea cateva clocote. Condimentati daca mai este necesar, apoi lasati pe foc inca 10 minute. Se serveste cu smantana.