TACI ŞI-NGHITE


mămăligă cu brânză
TACI ŞI-NGHITE
INGREDIENTE
250 g mălai
1 litru apă amestecată cu lapte
ouă
50 g unt
100 g brânză de burduf
100 g caşcaval ras
sare

PREPARARE

Chiar dacă are un nume mai amuzant, acest fel de mâncare e delicios, uşor de preparat şi arată apetisant. Încearcă şi tu să prepari “taci şi-nghite”!
TACI ŞI-NGHITE
TACI ŞI-NGHITE
1. Se prepara o mamaliga din apa cu lapte, malai si puţina sare. Când este fiarta, se amesteca cu brânza sfarâmata cu furculiţa, cascavalul ras si unt.

2. Se asaza mamaliga, se fac în ea adâncituri cu dosul unei linguri si în fiecare adâncitura se pune câte puțin unt si câte un ou. Se presara cu puţin cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mici si se da la cuptor.

3. Când albusul s-a întarit, este gata. Se serveste calda, cu smântâna.