O friptură de porc extrem de simplă şi de gustoasă, înăbuşită cu vin alb, usturoi şi mirodenii mediteraneene. Minunată alături de garnituri simple – piure de cartofi, cartofi ţărăneşti şi murături tradiţionale, această friptură poate face cinste oricărei mesei.
Ingrediente:
2 bucăţi cotlet, ceafă sau spată de porc (a câte 250-300 grame fiecare)
4 căţei de usturoi
2 linguri de untură de porc
1 cană de vin alb sec
1 lingură amestec de rozmarin, oregano şi (opțional) fulgi de ardei iute
1 foaie de dafin
2 bucăţi cotlet, ceafă sau spată de porc (a câte 250-300 grame fiecare)
4 căţei de usturoi
2 linguri de untură de porc
1 cană de vin alb sec
1 lingură amestec de rozmarin, oregano şi (opțional) fulgi de ardei iute
1 foaie de dafin
1 crenguță de cimbru
sare
piper
sare
piper
1 linguriță de zahar
Pont! Pentru a deveni carnea mai fragedă, obișnuiesc sa storc o mandarină peste ea! Încercați!!!
Eu obișnuiesc să marinez carnea obligaroriu cu o seară înainte cu usturoi, amestecul de condimente,
sare și piper.
Puneţi bucăţile de carne într-o tavă încăpătoare.
Adăugaţi în tavă untura de porc, foaia de dafin, cimbrul, vinul și zeama de la marinadă.
Acoperiţi tava cu o folie de aluminiu şi introduceţi-o la cuptor.
Lăsaţi tava acoperită timp de 45 de minute.
După cele 45 de minute, scoateți tava din cuptor, dați la o partea folia de pe tavă (cu atenție la aburii fierbinți).
Creşteţi temperatura cuptorului la 210 grade (foc mare).
Reintroduceți carnea la cuptor, câte 8-10 minute pe fiecare parte, până se rumeneşte.
Friptura de porc se serveşte ca atare, cu diverse garnituri, cu sosul format în tavă. Dacă sosul a scăzut prea mult, mai adăugaţi o jumătate de cană de vin la finalul preparării.
Creşteţi temperatura cuptorului la 210 grade (foc mare).
Reintroduceți carnea la cuptor, câte 8-10 minute pe fiecare parte, până se rumeneşte.
Friptura de porc se serveşte ca atare, cu diverse garnituri, cu sosul format în tavă. Dacă sosul a scăzut prea mult, mai adăugaţi o jumătate de cană de vin la finalul preparării.