Salată orientală cu pulpă de pui

meniul zilei
Ingrediente:
5 cartofi medii,
2 cepe rosii, 
3 oua, 
4 linguri ulei,
pătrunjel, 
o lamaie, 
3 castraveti murati

Mod de preparare:
Cartofii se spala si se pun intr-un vas la fiert intregi. Cepele se curata, se spala si se taie julien. Dupa ce au fiert, cartofii se scurg si se curata calduti de coaja, apoi se lasa la racit. Dupa ce s-au racit bine se taie bucatele medii. Nu se taie calduti pentru ca se vor sfarama cand se amesteca cu restul de ingrediente.
Intr-un bol se prepara maioneza.Se pun la fiert 2 oua si se lasa cu un praf de sare pana fierb tare. Se pune sare pentru ca ouale sa nu se sparga si sa se imprastie in apa continutul lor. Galbenusurile se separa de albusuri, folosindu-se la maioneza doar galbenusurile. Cu o lingura de lemn se zdrobesc galbenusirle si se amesteca, acest lucru facandu-se intr-o singura directie tot timpul pentru a nu risca sa se taie maioneza. Dupa ce se zdrobesc galbenusurile se adauga un galbenus crud si se amesteca in continuare. Dupa ce se omogenizeaza se incepe adaugarea uleiului putin cate putin. Cand compozitia devine o pasta groasa se adauga zeama de la lamaie si mustar. Daca totusi s-a taiat maioneza se drege cu putin sifon astfel: se toarna un pic de sifon intr-un colt al vasului si se omogenizeaza energic punctiform pana se ingroasa maioneza local, apoi se amesteca cu intreaga compozitie pana incepe sa se ingroasa.
Intr-un vas se amesteca ceapa, cartofii si maioneza. Castravetii se scot din borcan si se spala, apoi se taie felii si se adauga in salata.
Se poate servi ca și garnitură la carne de pui sau ca atare.