Scrumbie de Dunăre în folie

Scrumbie de Dunăre în folie
Scrumbie de Dunăre la cuptor
Pestele se curata de solzi si la interior. A nu se uita de branhii. 

Se spala cu apa rece si se lasa la scurs, intr-o sita. Se tamponeaza cu hartie absorbanta sau cu o carpa curata. 

Se asezoneaza cu sare grunjoasa si piper boabe, proaspat macinate, la interior si pe exterior. Se stoarce zeama de lamaie, la interior si pe exteriorul pestelui. Se lasa la macerat 10 minute, la rece, in frigider.





Scrumbie de Dunăre în folieSe unge cu ulei de masline, o folie de staniol sau o hartie de pergament. Se aseaza pestele pe folie. 

Se asezoneaza cu sare grunjoasa, piper boabe, proaspat macinate si cimbru uscat. 

Se picura ulei de masline peste legume. Zeama in care s-a macerat pestele, se toarna cu incredere, deasupra legumelor. Va spori gustul deosebit al preparatului.