Meniul Zilei -Ghiveci de legume |
INGREDIENTE
o ceapa mare
1 morcov
2 vinete
2 cartofi
2 ardei grasi
4-5 linguri ulei
marar verde
sare / piper dupa gust
o conserva de rosii (rosii prunisoare)
Sotam ceapa si ardeiul in ulei. Cand s-au inmuiat, adaugam morcovul taiat felii mai groase, vinetele feliate si cartofii taiati cubulete. Amestecam de cateva ori in ele cu lingura de lemn apoi punem o cana de apa fierbinte peste ele, ca sa nu se lipeasca.
Le lasam la foc mic, amestecand din cand in cand. Daca mai este nevoie, mai picuram apa fierbinte, cand au scazut.
Cand sunt pe jumatate facute, adaugam rosiile, asezonam cu sare si piper si le bagam in cuptorul preincalzit la 170ºC, le acoperim cu un capac si le lasam sa fiarba aprox. 35-40 minute, pana se inmoaie si scad. Spre sfarsit, putem descoperi craticioara si le lasam sa se rumeneasca in cuptor inca 10 minute.