Biftec tartar

Rețetă de Biftec tartar
Biftec tartar

Ingrediente:


• 400 gr muschi de vitel
• 1 lingura mustar
• 1 ceapa rosie
•1 lingura sos Worcestersire
• 1 lingura cogniac
• 1 lingurita ulei de masline
• 1cub de unt
• 1 lingurita rasa de sare
• 1 varf de cutit de piper alb proaspat macinat
• 1galbenus de ou







Mod de preparare:
Tocati de doua ori muschiuletul de vitel. Treceti de doua ori prin masina de tocat sau lasati robotul sa toace pana cand se formeaza o pasta.
Adaugati sare, piper alb, sosul Worcestersire, cogniacul, ceapa rosie tocata, untul, uleiul de masline si mustarul, galbenusul de ou.
 Framantati foarte bine pentru a se patrunde toate gusturile in carne.
Aceasta trebuie sa stea la rece pana la 30 de minute. Asigurati-va ca le inveliti cu folie alimentara ca sa nu prinda gust de la alte preparate din frigider si ca sa nu se oxideze.

Inainte de servire, spargeti un ou in mijlocul discului. Dar nu e musai...Aveti grija sa nu se sparga galbenusul.
Pentru servire, puteti pune la dispozitia celor care servesc ceapa taiata cubulete mici, castraveti murati la fel, capere, sau alte ingrediente pe care credeti ca puteti sa le asociati in acest sens. Acestea sunt optionale si se servesc separat, de catre cei care doresc.
Cel mai adesea, acestea se servesc toate intinse pe paine prajita. Asadar, daca vreti sa realizati un preparat cu totul deosebit, alegeti carne proaspata, cat mai tanara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu