Garnitură de cartofi natur |
Cartofii se servesc fierbinţi ca garnitură pentru şniţele sau fripturi la tavă sau simpli ca atare (mâncare de post), cu verdeaţă proaspăt tocată peste.
Pentru garnitura de cartofi natur sunt necesare următoarele ingrediente:
500 gr. cartofi
1 legătură de mărar
40 gr. unt
Sare
Piper negru măcinat
Verdeață
500 gr. cartofi
1 legătură de mărar
40 gr. unt
Sare
Piper negru măcinat
Verdeață
Timp de pregătire: 50 minute
Se curăţă cartofii de coajă, se spală și se pun la fiert întregi, timp de 40 minute într-o cratiță. După ce sunt fierți, se scurg și se lasă puțin la răcit.
Se taie rondele sau cubulețe şi se adaugă untul, porționat în bucăți mici, peste care se adaugă mărarul tocat mărunt, ierburile de Provence, sarea și piperul negru.