Ceafă de porc cu garnitură de cartofi natur

Ceafă de porc cu garnitură de cartofi natur
Ingrediente
 felii potrivite din ceafa de porc
sare, piper.

Garnitura :
cartofi taranesti.
Salata verde.

Preparare
Feliile de ceafa se presara cu sare si piper. Pe un gratar incins sau la tigaie se frig bucatiile se carne pe ambele parti, astfel incat sa obtinem o culoare usor rumenita.
Ceafa de porc dupa frigere se pune pe platou sau farfurie alaturi de garnitura de cartofi taranesti si salata.
Se serveste calda.

Meniul Zilei de Vineri


Meniul zilei de vineri constă într-o ciorbă de văcuță, iar ca al doilea fel, pește, de data asta somn prăjit cu o garnitură de cartofi natur. Simnplu dar delicios!


Ciorba de văcuță și somn prăjit
Meniul Zilei de Vineri

Somn prăjit



Somn prăjit
Ingrediente:

1 somn
3-4 linguri faina
ulei pentru prajit sare 

Mod de preparare:

Ciorba de văcuță

Rețetă de Ciorbă de văcuță
Ciorba de văcuță
Ingrediente

500 gr rasol de vita cu os
500 gr rasol de vita fara os
1 ceapa mare
2 cartofi
Legume de tot felul:
1 radacina patrunjel
1 felie telina
varza alba
conopida
2 rosii
100 gr mazare
150 ml bulion
3 linguri suc de lamaie
cateva fire de verdeata (leustean, patrunjel sau tarhon)
4 lingurite sare
3 linguri ulei

Preparare

Meniul Zilei - Ardei Umpluți - Romanian stuffed bell peppers

Meniul Zilei - Ardei Umpluți
INGREDIENTE
8 ardei graşi
500 g carne tocată amestec porc cu vită
1 ceapă uscată
1 morcov
2 linguri de orez
2 roşii mari, bine coapte (sau ½ de conservă de roşii tocate)
50 ml de ulei
sare, piper, boia de ardei dulce, cimbru uscat - după gust
puţin pătrunjel verde

MOD DE PREPARARE
Spălăm ardeii şi tăiem la fiecare câte un căpăcel cu codiţa. Îi curăţăm de seminţele şi nervurile din interior.
Ceapa tocată mărunt şi morcovul dat pe răzătoare, le călim în ulei timp de 2-3 minute până când ceapa devine sticloasă. Apoi adăugăm orezul şi mai călim încă 2 minute. Lăsăm amestecul să se răcorească.

Meniul Zilei -Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Meniul Zilei -Ghiveci de legume
INGREDIENTE 

o ceapa mare
1 morcov
2 vinete
2 cartofi
2 ardei grasi
4-5 linguri ulei
marar verde
sare / piper dupa gust
o conserva de rosii (rosii prunisoare)






MOD DE PREPARARE 

Meniul Zilei - Ciorbă de Burtă - Tripe Soup

Meniul Zilei - Ciorbă de Burtă
Meniul Zilei - Ciorbă de Burtă
Ingrediente

1 kg burtă prefiartă
1 rasol de vită sau 2 picioare de porc
2 morcovi
2 cepe
2 gogoşari din oţet
1 rădăcină pătrunjel
1 căpăţână usturoi
2-3 gălbenuşuri crude
3-4 linguri cu oţet de vin
1 cană smântână
4-5 fire de pătrunjel verde
1-2 ardei iuţi
piper
sare
















Mancare de leurdă

Mâncare de leurdă
INGREDIENTE


2-3 legaturi de leurda
1 legatura ceapa verde
300 gr spanac
sare, piper, boia
smantana si patrunjel opțional
1 lingura faina
lapte

MOD DE PREPARARE RETETA :

Se toaca ceapa verde si leurda si se calesc in putin ulei de masline. Se adauga spanacul tocat si o ceasca de apa si se lasa acoperit sa fiarba. Cand verdeturile sunt fierte se condimenteaza. Se adauga lingura de faina, se amesteca bine si se adauga laptele. Se mai lasa sa fiarba pana se ingroasa. Am servit cu ou ochi.


Rețeta în imagini: